Suzanne Collins boeken

Suzanne CollinsSuzanne Collins werd geboren in 1962. Haar droom was altijd om actrice te worden en ze had dus speciale interesse in het acteren op tv. Helaas was het voor Collins niet weggelegd om acteur te worden. Omdat haar interesse toch nog steeds bleef liggen bij het werken voor de tv, besloot ze om achter de schermen een rol in te nemen. Het schrijven lag haar goed en dus ging ze aan de slag als scenarioschrijfster. Voornamelijk kinderprogramma’s waren haar specialiteit en ze behaalde met door haar geschreven kinderprogramma’s verschillende prijzen.

Haar interesse begon toch verder te groeien richting het schrijven en tv werd steeds minder belangrijk. Ze begon met de master Dramatic Writing in New York en slaagde. Het balletje rondom het schrijven begon pas echt te rollen toen zij de schrijver James Proimos ontmoette. James was een bekend kinderboekenschrijver en Collins dacht dat zij met haar ervaring op het gebied van kinderprogramma’s, dit ook aan zou kunnen. Ze schreef het boek Gregor de Bovenlander welke ze inspireerde op Alice in Wonderland. Dit boek was al een beetje in de richting van fantasy en naarmate de tijd vorderde, begon ze ook te denken aan boeken die ook voor ouderen geschikt waren.

Ze begon met het schrijven van de Hongerspelen trilogie. Een drietal boeken die op de grens tussen fantasy en science fiction liggen. Het gaat niet over een wereld met vreemde wezens, maar er zijn genoeg personages die doen denken aan fantasy. Het eerste deel van de Hongerspelen werd uitgebracht in 2008 en was een doorslaand succes. Er verschenen films gebaseerd op de boeken en de carriére van Collins kwam in sneltreinvaart terecht. De film kwam wereldwijd uit en ook de boeken worden wereldwijd gelezen.

Gregor de Bovenlander De Hongerspelentrilogie
Gregor de bovenlander voorkant De hongerspelen voorkantKoop bij bol.com

Reacties gesloten