De Hongerspelen

De hongerspelen voorkantDe hongerspelen (in het engels The Hunger Games) kent iedereen tegenwoordig wel van de succesvolle filmserie. Deze films zijn allemaal gebaseerd op de boeken van Suzanne Collins. De Hongerspelen boeken zijn gebaseerd op een spannend verhaal uit de Griekse Mythologie genaamd Minotaurus, Theseus en Ariadne. In dit verhaal zit Theseus opgesloten in een labyrinth. Hij kan hieruit niet ontsnappen voordat hij heeft afgerekend met de grote minotaurus.

Het verhaal

De hongerspelen speelt zich af in de toekomst en is daarom voornamelijk te scharen onder het science fiction genre. Omdat dit genre dicht tegen de fantasy aan ligt, wilden we de boeken van Suzanne Collins toch graag behandelen op Fantasyonline.nl. In de toekomst van Amerika is ere en nieuw land gevormd genaamd Panhem. Dit land is verdeeld in 12 verschillende districten met één hoofdstad: Het capitool. Het Capitool wordt bestuurd door een zeer gewelddadige president: President Snow. De president regeert met zeer harde hand en houdt het volk door middel van geweld onder dwang. Alle 12 de districten hebben het zeer zwaar onder het bevel van Snow.

Bij het ontstaan van Panhem bestonden er nog 13 districten. De mensen in dit district kwamen in opstand tegen Snow. Dit werd hen niet in dank afgenomen, alle huizen werden vernietigd en de mensen vermoord.. Opdat niemand in Panhem ooit vergeet dat opstand niet wordt getolereerd, organiseert Snow eens in het jaar de Hongerspelen. Tijdens deze spelen worden een jongen en een meisje uit elk district, tussen de 12 en 18 jaar, geofferd. Zij nemen het tegen elkaar op in de arena en slechts één iemand overleeft de spelen.

de Hongerspelen boeken

In de hoofdrol speelt Katniss, een meisje dat de leeftijd heeft om uitgekozen te worden om deel te nemen aan de Hongerspelen. Door een onverwachte twist is het ook zo dat zij wordt uitverkoren. Ze moet in de Arena vechten voor haar leven, opdat er nooit wordt vergeten dat niemand ooit in opstand mag komen..

Voorkant Deel Nederlands Engels
De hongerspelen voorkant Deel 1 De Hongerspelen The Hunger Games
Voorkant vlammen Deel 2 Vlammen Catching Fire
Voorkant spotgaai Deel 3 Spotgaai Mockingjay

Reacties gesloten