De Hongerspelen deel 3: Spotgaai

7.3

Spannend

9.6/10

Karakters

7.0/10

Diepgang

6.0/10

Fantasy Waarde

6.5/10

Positief:

  • Zeer spannend
  • Prachtig slot
  • Veel actie

Negatief:

  • Minder diepgang

In deel 2 van de Hongerspelen lazen we hoe Katniss Everdeen door politieke spelletjes opnieuw in de Hongerspelen arena terecht kwam. Katniss was de mascotte van verzet geworden tijdens haar optreden in het eerste deel van de serie en het capitool was niet bepaald blij met haar. De 75e Hongerspelen lopen echter anders dan verwacht en Katniss wordt uit de Hongerspelen Arena gered door rebellen die haar onderbrengen in district 13..

De Hongerspelen deel 3 samenvatting

Katniss Everdeen wordt niet alleen door de bewoner van Panthem gezien als de verlosser, het is de bedoeling dat zij het volk ook daadwerkelijk verlost. Onder het logo van de Spotgaai gaat Katniss op jacht om het Capitool op haar knieën te dwingen. Dit gaat uiteraard niet vanzelf. Wanneer Katniss is ondergebracht in District 13, gaat zij direct in onderhandeling met de rebellen die van plan zijn om het Capitool te vernietigen. Voordat ze besluit om de rebellen te leiden in de opstand zorgt ze ervoor dat er is toegezegd dat de Hongerspelen tributen van de voorgaande jaren vrij uit gaan. Daarnaast wil zij degene zijn die Snow uiteindelijk het zwijgen oplegt..

Toen Katniss uit de Hongerspelen Arena werd gered, was er geen tijd meer om Peeta Melark ook uit de Arena te halen. Peeta is in handen gekomen van het Capitool en deze hebben er alles aan gedaan om hem te hersenspoelen. Hij is opgezet tegen Katniss en denkt dat zij de vijand is. Er volgt een gigantische strijd waar het Capitool nog een aantal vervelende verrassingen voor de rebellen in voorraad heeft. Lukt het Katniss om Snow te vermoorden en het Capitool op haar knieën te dwingen? Weet Katniss haar familie te beschermen tegen het Capitool en weet zij Peeta te bekeren? Je leest het allemaal in het laatste deel van de Hongerspelen: Spotgaai.

Recensie Hongerspelen deel 3

De Hongerspelen deel 3 begint direct waar het tweede deel gebleven is. Dit is dus anders dan deel 2. Hier werd weer rustig voor geborduurd op de gebeurtenissen uit het eerste boek. Het derde deel van de Hongerspelen is het slotakkoord en belooft dus veel actie en een spectaculaire strijd. Sommige schrijvers hebben moeite met het uit schrijven van een series, maar Collins is hier zeker niet van te beschuldigen. Deel 3 is een geweldig spektakel van het begin tot het eind, met veel actie, onverwachte wendingen en het laat de lezer achter met het gevoel dat je zou moeten hebben na het uitlezen van een trilogie. Alleen boek 3 is al genoeg reden om te beginnen met de Hongerspelen trilogie. Een geweldige serie, met een goed uitgewerkt einde. Bekijk het boek op Bol.com!

<< deel 2

Reacties gesloten