De Hongerspelen deel 2: Vlammen

7.6

Spannend

9.5/10

Karakters

7.0/10

Diepgang

7.5/10

Fantasy Waarde

6.5/10

Positief:

  • Zeer spannend
  • Meeslepend
  • Ik-vorm

Negatief:

  • Minder Fantasy
  • Herhaling

Het tweede deel van de Hongerspelen begint weer bij Katniss Everdeen, die woont in het twaalfde district. Ze heeft de Hongerspelen van vorige jaar wonder boven wonder gewonnen. Helaas voor haar heeft ze dit niet op de normale manier gedaan. Het capitool is dan ook niet bepaald blij met haar..

Hongerspelen deel 2 samenvatting

Na het winnen van de Hongerspelen wordt Katniss samen met haar inmiddels goede vriend Peeta Melark geplaatst in de winnaarswijk. Dit is een stad die speciaal is bedoeld voor alle winnaars van de Hongerspelen door de jaren heen. Katniss heeft zich tijdens de Hongerspelen niet aan de regels gehouden en daarom is het capitool nog steeds op haar uit. Ondanks dat ze in rijkdom en luxe leeft, is haar leven verre van rustig.

Doordat ze op een bijzondere wijze het capitool te slim af is geweest tijdens de Hongerspelen heeft zij ongemerkt ervoor gezorgd dat de bewoners van alle districten in Panthem mondiger zijn geworden. Dankzij haar optreden heeft Katniss laten zien dat ook het Capitool geen goddelijke macht bezit. Uiteraard is het Capitool woest op Katniss omdat zij het volk een stem heeft gegeven. Ze verzinnen een list om Katniss alsnog weg te ruimen. Deze list komt ten uitvoer tijdens de 75e Hongerspelen. Deze spelen moeten nog grootser en strijdlustiger worden dan de vorige. Met deze reden zullen de Hongerspelen dit jaar worden gespeeld door een selectie van winnaars uit de voorgaande jaren.

Moet Katniss opnieuw de arena in? Houdt het volk zich meer gedeisd tijdens de 75e Hongerspelen? Je leest het allemaal in deel 2 van de Hongerspelen: Vlammen.

Hongerspelen deel 2 Recensie

De schrijfstijl van Collins blijft onverminderd sterk. Doordat ook boek 2 in de ik-vorm is geschreven, beleeft de lezer alle gevoelens en gebeurtenissen alsof ze zelf worden beleefd. Collins schrijft zeer meeslepend en de Hongerspelen deel 2 blijft goede vaart houden. Tijdens dit deel komen ook meer de politieke spelletjes in beeld en krijgt het verhaal nog wat meer diepgang dan het voorgaande deel. Al met al weer een sterk vervolg op een goede meeslepende serie. Bekijk het boek op Bol.com!

<< Deel 1        Deel 3>>

Reacties gesloten