Shannara

Omsl. Het zwaard van Shannara (dl. 1).inddShannara is de eerste serie uit een geweldig Fantasy-epos geschreven door Terry Brooks. De eerste trilogie van de Shannara serie heet ook Shannara en werd geschreven in de periode 1977 tot 1987. Terry Brooks raakte geïnspireerd door grote Fantasy schrijvers als JRR Tolkien toen hij begon met het schrijven van de Shannara serie. Het eerste boek van de Shannara serie, Het zwaard van Shannara, was het eerste echte fantasy boek dat New York times best-seller werd. Ondanks de kritieken die Brooks kreeg omdat zijn boeken teveel zouden lijken op de boeken van JRR Tolkien, bleven zij ongekend populair.

Samenvatting Shannara

Shannara is een mix tussen Science fiction en Fantasy. De trilogie speelt zich af in onze toekomst. Na een grote catastrofe, die armageddon wordt genoemd, is de wereld in vele opzichten veranderd. Voornamelijk de belangrijkste krachtbron van de mensheid lijkt in geen enkel opzicht op de onze. Waar op dit moment technologie één van de speerpunten is voor ontwikkeling door de mensheid, wordt na de armageddon voornamelijk magie gebruikt. Dit is dan ook direct waarom Shannara zowel fantasy als Science Fiction is. Het verhaal speelt zich af in de Vier landen, dit land wordt prachtig omschreven door Terry Brooks.

Het verhaal draait om de familie Ohmsford die leven in de 4 landen, de wereld zoals die heet na de armageddon. De familie Ohmsford is verre familie van Jerle Shannara. Jerle Shannara was ooit een belangrijke elfenkoningin en zij heeft nu nog maar één directe nazaat over: Shae Ohmsford..

De Shannara trilogie Boeken

Nadat er meerdere boekenseries uitkwamen onder de naam Shannara, werd de eerste trilogie van Terry Brooks ook wel de officiële Shannara Trilogie genoemd. Hieronder ziet u de boeken die binnen deze eerste trilogie horen.

Voorkant Deel Nederlands Engels Meer info
 Omsl. Het zwaard van Shannara (dl. 1).indd Deel 1 Het zwaard van Shannara The Sword of Shannara Bekijk op bol.com
 elfenstenen shannara voorkant Deel 2 De Elfenstenen van Shannara The Elfstones of Shannara Bekijk op bol.com
wenslied shannara voorkant Deel 3 Het Wenslied van Shannara The Wishsong of Shannara Bekijk op bol.com

Reacties gesloten