Shannara deel 2: De Elfenstenen van Shannara

Shannara Deel 2: De Elfenstenen van Shannara

8.1

Spannend

8.5/10

Karakters

8.5/10

Diepgang

7.5/10

Fantasy-waarde

8.0/10

Positief:

  • Prachtig beschreven wereld
  • Goed uitgewerkte karakters

Negatief:

  • Soms wat voorspelbaar

Na het avontuur van Shae en Allanon in Het Zwaard van Shannara, heeft Terry Brooks ook in het tweede deel van deze serie weer een heroïsch avontuur voor de lezer in petto. We verplaatsen ons in de tijd en maken kennis met het elfenmeisje Amberle en Wil Ohmsford die door Allanon wordt opgeroepen om een nieuw kwaad te bestrijden..

Samenvatting Shannara deel 2

Al eeuwenlang wordt het Koninkrijk van de Elfen afgeschermd van het kwaad dankzij de elfenboom genaamd Ellcrys. Deze boom heeft magische krachten en zorgt ervoor dat de demonen niet langer toegang hebben tot het koninkrijk. De boom wordt bewaakt door zes uitverkoren Elfen, waaronder het elfenmeisje Amberle. Wanneer Amberle verdwijnt hebben de Elfen niet genoeg kracht om de boom te beschermen en beginnen de demonen langzaam maar zeker genoeg macht te krijgen om weer terug te keren naar het koninkrijk.

Allanon schakelt Wil Ohmsford in om het Elfenmeisje te vinden en er samen met haar voor te zorgen dat de demonen worden teruggedrongen en de magische Elfenboom Ellcrys weer tot zijn oude staat herstelt. Zal het Wil en Amberle lukken de demonen te verslaan? Je leest het in het tweede deel van Shannara: De Elfenstenen van Shannara.

Recensie Shannara deel 2

Eigenlijk was het voor mij persoonlijk best verrassend dat Terry Brooks in het tweede deel van Shannara breekt met zijn prominente hoofdpersoon uit deel 1. Met Amberle en Wil brengt hij eigenlijk een compleet nieuw verhaal, in dezelfde wereld. Eigenlijk is dat een erg goede keuze geweest van Brooks. De lezer komt namelijk terecht in zijn vertrouwde wereld, ziet dat de hoofdpersonen personages tegenkomen uit het eerste boek, maar heeft zo wel de mogelijkheid om een compleet nieuwe beleving neer te zetten. Zowel het meisje Amberle als Wil zijn karakters die Brooks echt laat leven. Samen met de prachtige omschrijvingen van de wereld van Shannara, is dit ook weer een absoluut goed boek.

Als ik toch nog een kritiek punt moet geven, dan moet ik wel zeggen dat het boek redelijk voorspelbaar was. Er zijn veel wendingen, maar uiteindelijk heeft ook dit boek weer een vergelijkbare gang van zaken als bijvoorbeeld de boeken van JRR Tolkien. Toch denk ik dat ook deel 2 van Shannara weer gewoon het lezen waar is. Bekijk het boek op Bol.com!

<< Deel 1

Reacties gesloten