Terry Goodkind boeken

3441Terry Goodkind wordt geboren in 1948 in het Amerikaanse Nebraska. In zijn jeugd heeft Terry weinig met schrijven; omdat hij dyslectisch is, kan hij moeilijk lezen en schrijven gaat ook niet erg goed. Door zijn dyslexie zou hij later ook al vroeg school verlaten om te gaan werken. Terry is altijd al artistiek geweest en werkt graag met zijn handen. Nadat hij aan het werk is geweest als meubelmaker en restaurateur, verdient hij voornamelijk zijn geld met het maken van mooie kunstwerken.

Pas later zou Goodkind beginnen met het schrijven van fantasyboeken, wanneer hij ineens het karakter Kahlan bedenkt en hieromheen een verhaal bedenkt. Uiteindelijk schrijft Goodkind een geweldige serie van 11 boeken en hij vult deze aan met nog eens 5 boeken. Terry Goodkind is springlevend en verkoopt wereldwijd naar schatting zo’n 30 miljoen boeken. Een echte fantasyschrijver die veel fantasy fans nog steeds ontzettend vermaakt.

Terry Goodkind Boekenseries

De eerste fantasy serie van Terry Goodkind speelt zich, zoals gezegd, af rondom het karakter Kahlan. De boeken van Terry Goodkind zijn in principe op te delen in twee verschillende series. De tweede serie neemt de lezer terug in de geschiedenis van dezelfde wereld als die waar zijn eerste serie zich afspeelt. Al met al twee geweldige series waar je voorlopig nog wel even zoet mee bent!

Meer weten over deze boekenseries? Klik dan direct verder en lees alles over de geweldige boeken van Terry Goodkind!

De wetten van de magie De legende van Magda Searus
Bekijk op bol.com Bekijk op bol.com

Reacties gesloten