De wetten van de magie

voorkant wetten van de magieDe wetten van de magie is de eerste grote fantasy serie die Terry Goodkind schrijft. Het eerste boek wordt in 1994 uitgegeven en is een doorslaand succes. Naar schatting zijn er bij de laatste telling in 2008 zo’n 25 miljoen boeken van de wetten van de magie verkocht.

De wetten van de magie samenvatting

In de wetten van de magie serie volgen we drie hoofdpersonen: Richard Cypher, Kahlan Amneli en Zeddicus Zu’l Zorander. Het begint allemaal met Richard die langzaam maar zeker nieuwe krachten in zich ontdekt. Hij wordt hierin bijgestaan door Kahlan en Zed, die hem helpen het juiste pad te bewandelen.

De reis die zij maken is volledig gericht op het zorgen dat ‘het licht’ overwint, wat dat licht ook mag zijn. Want, zoals Zed Richard vaak duidelijk probeert te maken, is het licht maar relatief en vecht iedereen voor zijn eigen waarheid. Dat is ook wat deze fantasy serie onderscheid van andere fantasy series. Waar vroeger de tegenstelling tussen goed en kwaad heel duidelijk was, wordt er in dit boek ook laten zoeken dat het kwaad vecht voor zijn eigen waarheden.

Het draait allemaal om de wetten van de magie, daarom is de Nederlandse titel ook zo treffend. Deze wetten zijn allemaal belangrijk om te weten voor een ieder die magie uitoefent. Door de (11!) boeken heen komen Richard, Kahlan en Zed steeds meer te weten over deze wetten en elk boek staat er een bepaalde wet centraal. Hieronder een overzicht van de wetten:

  1. Mensen zijn dom – met de juiste motivatie zal bijna iedereen bijna alles geloven. Omdat mensen dom zijn, zullen ze een leugen geloven omdat ze willen dat die waar is, of omdat ze bang zijn dat hij waar zou kunnen zijn. De hoofden van mensen zitten vol kennis, feiten en overtuigingen, en het meeste ervan is onwaar, toch denken ze dat het allemaal waar is. Mensen zijn dom; ze kunnen maar zelden het verschil tussen een leugen en de waarheid zien, en toch zijn ze ervan overtuigd dat ze het kunnen, en zijn zo des te gemakkelijker voor de gek te houden. (Dit betreft veelal gewone mensen – tovenaars worden in de reeks geacht niet zo snel ergens in te trappen, maar zijn zeker niet immuun.)
  2. De beste bedoelingen kunnen het grootste kwaad tot gevolg hebben.
  3. Hartstocht beheerst rede.
  4. Er schuilt magie in oprechte vergiffenis, magie om te helen in vergiffenis die je schenkt en nog meer in vergiffenis die je krijgt.
  5. Let op wat mensen doen, niet alleen wat ze zeggen, want daden zullen een leugen verraden.
  6. De enige vorst door wie je je kunt laten regeren is de rede.
  7. Het leven is de toekomst, niet het verleden.
  8. Talga Vassternich – Wees de zege waardig.
  9. In de werkelijkheid bestaan geen gedeeltelijke of volledige tegenstrijdigheden. (Als je in tegenstrijdigheden gelooft, verloochen je het bestaan van de wereld om je heen en de aard der dingen. In plaats daarvan hang je elk willekeurig idee aan dat je bevalt en verbeeld je je dat iets bestaat, domweg omdat je het graag zou willen. Iets is wat het is; het is zichzelf. Er is geen sprake van tegenstrijdigheden.)
  10. Moedwillig de waarheid verdraaien is verraad aan jezelf.

Bron: Wikipedia.org

Boeken de wetten van de magie

Hieronder een overzicht van de boeken uit de serie De Wetten van de Magie. Lees direct samenvattingen, recensies en beoordelingen van deze boeken!

Voorkant Deel Nederlands Engels Meer info
 voorkant wetten van de magie Deel 1  Het zwaard van de waarheid  Wizard’s First Rule Bekijk op bol.com
 Tweede wet van de magie Deel 2  Steen der Tranen  Stone of Tears Bekijk op bol.com
 derde wet van de magie Deel 3  De bloedbroederschap  Blood of the Fold Bekijk op bol.com
 voorkant vierde wet van de magie Deel 4  De Tempel der Winden Temple of Winds Bekijk op bol.com
 Voorkant vijfde wet van de magie Deel 5  Ziel van het Vuur  Soul of the Fire Bekijk op bol.com
 Voorkant zesde wet van de magie Deel 6  Zuster van de Duisternis  Faith of the Fallen Bekijk op bol.com
 voorkant zevende wet van de magie Deel 7  Zuilen der Schepping  Pillars of Creation Bekijk op bol.com
 voorkant achtste wet van de magie Deel 8  De aflossing  Debt of Bones Bekijk op bol.com
 Voorkant negende wet van de magie Deel 9  Het weerloze Rijk  Naked Empire Bekijk op bol.com
 Voorkant tiende wet van de magie Deel 10  Ketenvuur  Chainfire Bekijk op bol.com
 voorkant elfde wet van de magie Deel 11  De ongeschreven wet  Confessor Bekijk op bol.com

Reacties gesloten