Hex: Samenvatting en Recensie

Hex

8.6

Spannend

9.0/10

Karakters

9.0/10

Diepgang

8.5/10

Fantasy-Waarde

8.0/10

Positief:

  • Zeer spannend
  • Geweldige personages
  • Speelt zich af in Nederland

Negatief:

  • Start midden in het verhaal

Hex is in 2013 uitgebracht door Luitingh-Sijthoff. Het boek, geschreven door Thomas Olde Heuvelt, is in 2016 vertaald in het engels en onder andere uitgebracht in de VS. Het boek kreeg lovende kritieken van o.a. Stephen King en wordt over de hele wereld gelezen. Wat ontzettend leuk is ,voor de Nederlandse lezer, is dat het boek zich afspeelt in het Nederlandse plaatsje Beek. Olde Heuvelt staat erom bekend dat hij magie en werkelijkheid door elkaar laat lopen en dat is bij het boek Hex niet anders.

Samenvatting Hex

Het dorpje Beek lijkt een rustig dorpje. Iedereen doet netjes zijn werk, zorgt voor zijn gezin en gaat zo nu en dan op de koffie bij de buren. Een echt Nederlands dorpje waar niks aan de hand lijkt. Toch is niks minder waar. Sinds jaren wordt Beek namelijk al in zijn greep gehouden door een zogeheten Wylerheks. De vrouw loopt door de straten van Beek met dichtgenaaide ogen en mond en iedereen in Beek weet dat zij voorzichtig moeten zijn met de heks. De mythe gaat dat er vreselijke dingen gebeuren wanneer de ogen van de Wylerheks worden geopend.

Een speciaal team aan dorpsbewoners heeft de taak om het bestaan van de Beekse Wylerheks te verbloemen. Niemand buiten het dorp mag weten dat deze heks bestaat. Wanneer er vier jongens besluiten om de heks op te zoeken, gaat het helemaal fout..

Recensie Hex

Voor een Nederlandse fantasy fan is het eerlijk gezegd fantastisch om eens een fantasy verhaal te lezen dat zich afspeelt in een herkenbare omgeving als het dorpje Beek. Toch is vaak de valkuil van een fantasy-verhaal in zo’n herkenbare omgeving, dat het boek zijn geloofwaardigheid verliest. Voor Hex geldt dit totaal niet. Olde Heuvelt weet door het goed neerzetten van zijn personages een zeer geloofwaardig verhaal neer te zetten. Door de spanning continu in de lucht te houden en de lezer écht te laten meeleven met de personages zet hij een zeer sterk verhaal neer waarin de lezer vanaf moment één wordt meegezogen. Een zeer sterk staaltje thriller-fantasy, waarvan na het lezen direct duidelijk is waarom het boek ook in het buitenland een groot succes aan het worden is. Bekijk het boek op Bol.com!

Reacties gesloten